Уряди 47 країн засудили КНДР і Росію за передачу балістичних ракет та удари ними по Україні

Уряди 47 країн засудили КНДР і Росію за передачу балістичних ракет та удари ними по Україні

Укрінформ
Щонайменше 47 країн виступили з рішучим засудженням Північної Кореї і Росії через порушення ними численних резолюцій Ради Безпеки ООН, коли РФ незаконно отримала від Пхеньяна балістичні ракети та застосувала їх по мирних містах України.

Текст заяви глав дипломатичних відомств цих країн Укрінформ отримав у своє розпорядження.

«Ми в найрішучіший спосіб засуджуємо експорт КНДР і закупівлю Росією північнокорейських балістичних ракет, а також використання РФ цих ракет проти України 30 грудня 2023 року та 2 січня 2024 року»,- наголошується в спільній заяві.

При цьому підкреслюється, що застосування цієї зброї лише посилює страждання українського народу, підтримує загарбницьку війну Росії та підриває глобальний режим нерозповсюдження.

Передача балістичних ракет разом із будь-якою іншою зброєю та пов’язаними з ними матеріалами з КНДР до Росії «грубо порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН», підкреслили глави зовнішньополітичних відомств.

«Ми уважно стежимо за тим, що Росія надає КНДР в обмін на цей експорт зброї. Ми закликаємо КНДР і Росію дотримуватися відповідних резолюцій РБ ООН і негайно припинити всі дії, які їх порушують»,- зауважується в документі.

У заяві також міститься заклик до всіх держав-членів ООН приєднатися до засудження Москви й Пхеньяна, які грубо порушують резолюції Ради Безпеки, обов’язкові до виконання.

«Ми також закликаємо КНДР відповісти на численні та справжні пропозиції повернутися до дипломатії, єдиного шляху до міцного миру на Корейському півострові»,- зауважується в документі.

Читайте також: В ЄС попередили про відповідальність через ймовірне використання Росією ракет КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім у вівторок оприлюднив нові дані про те, що Росія продовжує обстрілювати Україну балістичними ракетами північнокорейського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-