Кулеба пояснив, чому перемогти Росію легше, ніж СРСР під час Холодної війни

Кулеба пояснив, чому перемогти Росію легше, ніж СРСР під час Холодної війни

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав партнерам, що Захід, який раніше складався з 19-20 країн, випередив Радянський Союз, що був набагато сильнішим за Росію сьогодні.

Про це глава української дипломатії написав у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Для тих, хто сумнівається в спроможності України перемогти російську агресію чи в спроможності партнерів України надати належну підтримку, подумайте: У розпал холодної війни так званий “Захід” складався лише з 19–20 країн. Тим не менш, він зрештою випередив Радянський Союз і його Соціалістичний блок, обидва з яких складалися з 20 нині суверенних держав”, – зазначив він.

Міністр зауважив, що сьогодні тільки країн, які надають військову допомогу Україні через Контактну групу з питань оборони України “Рамштайн”, понад 50, а сучасна Росія набагато слабша за СРСР, їй надають зброю лише три союзники-парії: Білорусь, КНДР та Іран.

Читайте також: Кулеба щодо військової підтримки Заходу: Ми не маємо "плану Б", ми впевнені у "плані А"

“Холодна війна: 20-20. Сьогодні: 50-4. Сукупний ВВП нинішньої західної коаліції, яка надає військову допомогу Україні, у 21 раз перевищує сукупний ВВП Росії та її союзників. Захід: 57 трильйонів доларів. Росія та союзники: $2,7 трлн”, – наводить цифри глава МЗС.

За даними Міністерства оборони Естонії, якби країни НАТО інвестували лише 0,25% свого ВВП у військову допомогу Україні, це генерувало б 120 мільярдів євро на оборонну підтримку щороку, що є досить великою сумою, щоб забезпечити Україні перемогу і справедливий мир, переконаний міністр.

На думку Кулеби, також наївно вважати, що Росія не наважилася б напасти на країну НАТО, якби їй це вдалося в Україні. Глава МЗС підкреслив, що саме тому перемога нашої держави та відновлення справедливого миру є екзистенційними стратегічними цілями євроатлантичної спільноти.

Читайте також: Кулеба - про ресурс для Перемоги: сукупний ВВП України та її партнерів у 21 раз вищий, аніж у Росії

“Ми не просимо нікого воювати за нас. Все, що нам потрібно, це своєчасна та відповідна допомога, яка відповідає виклику, з яким ми стикаємося. Цифри свідчать, що справа не в ресурсах, а у вірі Заходу в себе і ставлення чіткої мети перемоги над ворогом, який загрожує всім нам”, – підсумував він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в четвер закликав країни Заходу пришвидшити ухвалення рішень для продовження підтримки України у захисті від агресії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-