Кулеба - про ресурс для перемоги: Сукупний ВВП України та її партнерів у 21 раз вищий, аніж у Росії

Кулеба - про ресурс для перемоги: Сукупний ВВП України та її партнерів у 21 раз вищий, аніж у Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни Заходу пришвидшити ухвалення рішень для продовження підтримки України у захисті від агресії Росії.

Про це глава МЗС сказав у інтерв’ю CNN, передає Укрінформ.

На думку Кулеби, перелічені ним п’ять кроків, яких він очікує від Заходу, мали б великий сенс і допомогли б Україні перемогти Росію.

«За часів Холодної війни коаліція, яка перемагала СРСР та його союзників, була за всіма показниками набагато слабшою за коаліцію, яка зараз допомагає Україні відбивати російську агресію», – зазначив міністр.

За його словами, сукупний ВВП України та її партнерів у 21 раз вищий, аніж ВВП Росії та її небагатьох союзників, тож є достатньо ресурсів, щоб надати Україні допомогу, про яку вона просить.

«Все, що має зробити Захід, - це почати вірити в себе, у свою здатність перемогти. І, звичайно, час має значення – ми не можемо сидіти і чекати, спостерігаючи за нескінченними обговореннями цієї теми», – наголосив Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що Захід продемонстрував свою здатність захистити демократію. Він закликав західних союзників активізувати та прискорити зусилля з надання допомоги Україні та прийняття відповідних рішень, які перебувають на розгляді.

Читайте також: Кулеба доручив дипломатам активізувати роботу з просування Формули миру

Як повідомлялося, 2 січня, після чергового масованого удару РФ по Україні, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що країни Заходу наразі можуть здійснити п’ять кроків у відповідь на російську агресію , зокрема: прискорення постачання Україні додаткових систем ППО, бойових дронів усіх типів, далекобійних ракет з радіусом дії 300+ кілометрів, ухвалення рішення про передачу заморожених російських активів для потреб України та припинення контактів із російськими дипломатами у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-