Глава оборонного комітету Бундестагу закликає надати Україні ракети Taurus

Глава оборонного комітету Бундестагу закликає надати Україні ракети Taurus

Укрінформ
Голова Комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн переконана, що Німеччина має передати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Про це вона заявила порталу t-online на тлі посилення російських авіаударів по Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Україні потрібно більше боєприпасів, більше запчастин, і Taurus потрібно негайно передавати, щоб нарешті ускладнити російські поставки», - сказала Штрак-Ціммерманн.

На її переконання, обіцянка Німеччини надавати Україні підтримку «стільки, скільки потрібно» стане «порожньою фразою, якщо ми з нашими європейськими партнерами не підтримуватимемо Україну значно більше». 

Штрак-Ціммерманн також наполягає, що «повітряна коаліція» щодо поставки Києву літаків F-16 має набрати реальної швидкості.

Політик також звернула увагу на проблему ремонту переданих Україні німецьких танків - на її думку, він надто повільний. 

Німеччина передала Україні 18 бойових танків у березні 2023 року. Деякі з них зазнали пошкоджень у боях.

Читайте також: Ексголова Мюнхенської безпекової конференції закликає надати Україні Taurus

Як повідомлялося, передачі Україні крилатих ракет Taurus з радіусом дії 500 кілометрів вимагають у Німеччині політики як від опозиції, так і від правлячої коаліції. Водночас канцлер ФРН досі не підтримує цю ідею

Росія 2 січня здійснила масштабну атаку проти цивільної інфраструктури України. Основний удар припав на Київщину і Харківщину.

Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі: 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»; 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55; 3 крилаті ракети «Калібр».

У Києві внаслідок атаки пошкоджені три житлові будинки, ще у чотирьох виникли пожежі. Падіння уламків російських ракет зафіксоване на території дев’яти районів столиці.

У Солом’янському районі столиці внаслідок ракетної атаки сталося займання у двох багатоповерхових житлових будинках. За попередніми даними, кількість постраждалих зросла до 49, загинули двоє людей.

Читайте також: Жодних технічних перепон - виключно політика: німецький експерт про Taurus для України

У Київській області внаслідок ракетної атаки пошкоджень зазнали 11 багатоквартирних будинків, дві школи, церква, низка підприємств і приміщення обласного реабілітаційного центру. На Київщині загинули дві людини, ще 16 отримали тілесні ушкодження, 11 потерпілих проходять медичне обстеження.

У Харкові загинула жінка, поранені 52 особи, пошкоджено 41 будинок, газопровід і тепломережі.

Фото: Michael Kappeler/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-