Депутат Бундестагу про Taurus для України: Шольц поки вагається, у коаліції кажуть - ракети необхідні

Депутат Бундестагу про Taurus для України: Шольц поки вагається, у коаліції кажуть - ракети необхідні

Укрінформ
У найбільшій опозиційній партії Німеччини сподіваються, що правляча коаліція дотримається обіцянок щодо допомоги Україні.

Про це сказав у розмові з кореспондентом Укрінформу депутат Бундестагу від Християнсько-демократичної партії Родеріх Кізеветтер, коментуючи проєкт бюджету ФРН на наступний рік.

«Я дуже підтримую те, що уряд дає так багато обіцянок, але ці обіцянки мають бути точно втілені в життя. Досі Німеччина більше обіцяє», - сказав політик, зауваживши, що ФРН передала Україні набагато менше, ніж анонсувала.

Водночас Кізеветтер упевнений, що уряд ФРН прагне залишатися надійним партнером і України, і союзників.

«Ми маємо швидше передавати та більше виробляти, а також краще пояснювати, що Німеччина робить. Це стосується і ракет Taurus, які ми повинні передати Україні», - сказав депутат.

Він зауважив, що питання щодо передання далекобійних ракет розглядається у відомстві канцлера та залежить виключно від глави уряду Олафа Шольца, який поки що вагається. При цьому в самих партіях правлячої коаліції - Соціал-демократичній, «Зеленій» і Ліберальній, а також в опозиційному блоці ХДС/ХСС є розуміння, що ракети Taurus необхідні, зокрема, для визволення Криму.

Читайте також: Зеленський: Ще один Patriot Україна очікує особисто від Шольца

«Визволення Криму послабить Путіна. Ми маємо подбати про те, щоби в Путіна більше не було шансів», - підкреслив німецький парламентарій.

Він додав, що як колишній військовослужбовець розуміє, як важко Силам оборони України, які захищають країну протягом майже двох років. За його словами, жоден військовослужбовець німецької армії ніколи не був у такій ситуації, як ЗСУ під час боїв під Бахмутом або Авдіївкою, а тим більше з таким дефіцитом зброї.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво уряду ФРН узгодило новий проєкт державного бюджету, в якому рівень підтримки України збільшено вдвічі порівняно з 2023 роком - з 4 млрд до 8 млрд євро. Ухвалити бюджет планується наприкінці січня - початку лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-