Стефанчук: Рада очікує рамку завдань для приведення законодавства до європейських стандартів

Стефанчук: Рада очікує рамку завдань для приведення законодавства до європейських стандартів

Укрінформ
Верховна Рада очікує від Європейського Союзу нову рамку завдань для приведення національного законодавства до європейських стандартів.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв‘ю, яке транслювалося в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна вже встала на фінішну пряму, адже рішення про відкриття перемовин - це рішення, яке в декілька разів сильніше, ніж рішення про статус кандидата», - зауважив він.

Стефанчук відзначив, що на цьому етапі держави мають виконати рамку завдань від Європейського Союзу для приведення національного законодавства до європейських стандартів, до так званого acquis communautaire.

«Дуже багато чого ми вже зробили. Наразі очікуємо цю рамку, що саме нам потрібно ще зробити по 35 розділах», - поінформував Голова ВР.

Читайте також: Стефанчук напередодні засідання Євроради зустрівся з її президентом Мішелем

Спікер українського парламенту пояснив, що завдання будуть згруповані в шість блоків.

За його словами, багато завдань будуть пов’язані з верховенством права, з внутрішнім ринком, «тому що це інтеграція в ринок Європейського Союзу», а також питання, пов'язані з податковою системою, митною системою, з відповідністю медичного та соціального законодавства.

«Це величезний пласт, але радує, що дуже багато чого ми вже зробили», - резюмував Стефанчук.

Як повідомлялося, 14 грудня Європейська Рада погодила рішення про початок переговорів ЄС з Україною і Молдовою щодо членства в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-