Зеленський прокоментував можливість перемовин із Росією

Зеленський прокоментував можливість перемовин із Росією

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зауважив, що питання перемовин із Російською Федерацією на сьогодні не актуальне, і він не бачить запиту Росії щодо цього.

Про це Глава держави заявив на підсумковій пресконференції, відповідаючи на запитання щодо перемовин із Росією, повідомляє Укрінформ.

«У нас є Формула миру. На сьогодні це єдиний працюючий майданчик. Остання зустріч на Мальті була дуже непоганою. Майже вісім десятків країн . Після цього зустріч буде у Швейцарії в межах форуму, чи на майданчику економічного форуму буде такий безпековий сегмент…» - сказав Зеленський.

Він повідомив про наміри, аби зустріч у Швейцарії зібрала представників усіх континентів, «і щоб було так само вісім десятків країн, може буде більше, подивимося…»

Зеленський наголосив, що «ніхто не гониться за кількістю, але, тим не менш, кількість має вплив, все ж таки це політична, чи геополітична ізоляція політики Російської Федерації».

Читайте також: Єрмак і представники Держдепу США обговорили надання Україні гарантій безпеки

«Після цієї зустрічі ми будемо працювати вже над організацією саміту на рівні лідерів, тому що на цій зустрічі буде пропрацьовано останні п'ять пунктів. Перші п'ять пунктів Формули миру пропрацьовувалися між радниками на зустрічі на Мальті. Наступні п'ять будуть пропрацьовуватися, дай Бог, вони допрацюють, на зустрічі в Швейцарії», - сказав Президент.

Він додав, що далі будуть організовувати Саміт лідерів.

«Коли Саміт лідерів відбудеться, я впевнений, нам треба зробити все, незважаючи на той розфокус і ті виклики у світі, нові, трагедії, конфлікти і війни. Тим не менш, треба зосередитися на історії з Україною, історії з Формулою миру. І я вважаю, що наш останній візит до Сполучених Штатів Америки, Латинської Америки і Європи повернув увагу світу до України. Але тим не менше, ми бачимо в будь-якому випадку є такий напрямок - він почав змінюватися. Для нас це дуже важливо. Увага почала повертатися до України, Швейцарією ми поставимо на цьому, я думаю, крапку. Напевне, це буде такий перехідний момент», - зазначив Глава держави.

За його словами, «саме на цьому перехідному майданчику буде домовленість між країнами щодо фундаментальних речей, з якими ми почнемо потім працювати і готувати відповідний документ».

Читайте також: Перемога України має вирішальне значення для відновлення безпеки в регіоні ГУАМ – Кулеба

«Коли буде готовий відповідний документ, тоді ми зможемо його в тому чи іншому форматі передати представникам Російської Федерації. Коли всі держави світу об’єднаються навколо нашого зрозумілого документа, то цей документ може бути переданий, як це було, наприклад із зерном, через Організацію Об’єднаних Націй, або через поважних інших лідерів. Ми про це ще подумаємо. Буде переданий тій стороні. Так от, якщо вона той документ буде готова сприймати, це свідчитиме про те, що ваше запитання щодо перемовин є актуальним. На сьогодні воно не актуальне. Запиту від Росії не бачу. В діях їхніх цього не бачу. У риториці бачу тільки нахабство і вбивство», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, четверта зустріч радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики має відбутися у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-