Єрмак і представники Держдепу США обговорили надання Україні гарантій безпеки

Єрмак і представники Держдепу США обговорили надання Україні гарантій безпеки

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч із помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О’Браєном і заступником помічника держсекретаря Сполучених Штатів Крістофером Смітом.

Про це повідомила пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, сторони обговорили, зокрема, стан імплементації української Формули миру і підготовку до проведення у Швейцарії четвертої зустрічі радників з питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики.

Окрема увага була приділена наданню Україні дієвих гарантій безпеки, що передбачено Спільною декларацією G7, в імплементації якої США відіграють лідерську роль.

Представники Держдепартаменту зі свого боку високо оцінили ефективність «зернового коридору» в Чорному морі, який забезпечила Україна спільно з партнерами. Сторони відзначили необхідність продовження його роботи та розвитку пропускної здатності.

Серед іншого, співрозмовники обговорили ситуацію у Європі та важливість підтримання добросусідських відносин в інтересах усіх учасників. Окремо розглянули співпрацю з метою розвитку експортних шляхів у країнах Східної Європи.

Не оминули увагою також питання відновлення України. Єрмак ще раз підтвердив слова Президента Володимира Зеленського про готовність всебічно сприяти роботі в Україні американських компаній задля відновлення зруйнованої внаслідок війни інфраструктури.

Крім того, очільник ОП обговорив зі Смітом й О’Браєном результати нещодавнього візиту Президента Зеленського до Штатів та важливість прискорення імплементації досягнутих двосторонніх домовленостей.

Читайте також: В ОП вважають, що Україна може щорічно отримувати до $15 мільярдів від заарештованих активів РФ

Єрмак високо оцінив потужну двопалатну та двопартійну підтримку України з боку Конгресу США, Президента Джозефа Байдена, його команди та всього американського народу.

«Розраховуємо на якнайшвидшу реалізацію досягнутих домовленостей, зокрема тих, які зміцнять обороноздатність України», – наголосив він.

Керівник ОП подякував американським партнерам за нещодавній оборонний і санкційний пакети, а також відзначив важливу роль Держдепартаменту США в донесенні об’єктивної інформації про потреби України до обох палат Конгресу та всіх органів виконавчої влади.

Окремо Єрмак акцентував на важливості посилення санкційного тиску на Російську Федерацію. Зокрема, заявив про необхідність запровадження санкцій проти російських пропагандистів, які поширюють у світі дезінформацію.

Він висловив переконання, що для перемоги над агресором важливо зберігати єдність як серед держав-партнерів, так і всередині України.

«Наші союзники й далі допомагатимуть нам, якщо матимуть повне розуміння нашого плану дій. Ми зі свого боку відкриті для наших партнерів, і все наше військово-політичне керівництво єдине в розумінні наших наступних кроків і перспектив», – підкреслив голова ОП.

Як повідомлялося, помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн і заступник помічника держсекретаря Сполучених Штатів Крістофер Сміт перебувають в Україні з робочим візитом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-