В ОП вважають, що Україна може щорічно отримувати до $15 мільярдів від заарештованих активів РФ

В ОП вважають, що Україна може щорічно отримувати до $15 мільярдів від заарештованих активів РФ

Укрінформ
В Офісі Президента України вважають, що Україна може щорічно отримувати до 15 млрд дол. доходів від заарештованих російських активів.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма на науково-практичній міжнародній конференції в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

“Отримання компенсації за шкоду та збитки, заподіяні російською агресією, є одним із найскладніших юридичних завдань, які Україна має вирішити. Тому першим завданням є отримання не самих активів, а доходів від заморожених російських активів, які за сьогоднішнього рівня відсоткових ставок у світі щорічно можуть складати до 15 млрд дол.”, - заявив Шурма.

За його словами, отримання не самих активів, а доходів від заморожених російських активів. 

“Саме ці доходи зможуть тимчасово бути гарною підтримкою для нашого державного бюджету, для фінансування нашої економіки і наших громадян у процесі, поки ми боремося з російською агресією", - наголосив Шурма. 

Він переконаний, що саме цей перший шлях буде юридично простішим.

Читайте також: Передача Україні доходів від заморожених активів РФ має високі перспективи - радник Єрмака

“Головне, наші партнери до нього політично готові. Але, безумовно, наше завдання-максимум - це отримати всі російські активи, суверенні активи, активи олігархів, щоб компенсувати всі збитки, яких завдала нашій державі російська федерація. І ми активно будемо працювати над цим", - наголосив Шурма.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що головним ресурсом для відновлення має стати конфіскація російських активів на Заході, і триває робота над тим, щоб це втілилося у життя вже наступного року. Йдеться про 300 млрд. дол. США зовнішніх валютних резервів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-