Переговори з ЄС про готовність України розпочнуться наступного тижня - Стефанішина

Переговори з ЄС про готовність України розпочнуться наступного тижня - Стефанішина

Укрінформ
Уже наступного тижня почнуться переговори з Україною щодо сканування її державної системи і її готовності до Європейського Союзу. Робота розпланована на найближчі три місяці.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

“Наступні кроки ми вже запланували. І на наступному тижні розпочнуться переговори з Єврокомісією щодо сканування нашої державної системи і її готовності до Європейського Союзу. Але все ж таки в цей день ми ще трошки відходимо від цих подій, що відбулися вчора”, – сказала вона.

Читайте також: Стефанішина: Рішення про початок перемовин з Україною не містить жодних умов

Стефанішина підкреслила, що робота розпланована на найближчі три місяці, й українська сторона готуватиме рамки, готуватиметься до перемовин та формуватиме команди. “Цей процес уже початий із сьогоднішнього дня”, – додала віцепремʼєрка.

Читайте також: Україна не «зависне» у переговорах про вступ до ЄС на десятиліття - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європейська рада оприлюднила висновки саміту щодо України, розширення й реформ. Вони містять, зокрема, документальне підтвердження рішення глав держав та урядів ЄС розпочати переговори про членство з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-