Стефанішина: Рішення про початок перемовин з Україною не містить жодних умов

Стефанішина: Рішення про початок перемовин з Україною не містить жодних умов

Укрінформ
Рішення Європейської ради щодо початку перемовин з Україною про вступ до ЄС є «чистим» і не містить жодних додаткових умов.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Насправді ми навіть не очікували, що рішення буде настільки «чистим», тому що та пропозиція щодо рішення, яка була представлена президентом Євроради Шарлем Мішелем на розсуд лідерів, повністю у такому вигляді й була ухвалена - тобто рішення про відкриття переговорів про членство для України і Молдови. Крапка. Без будь-яких умовностей», - сказала Стефанішина.

Вона додала, що перехід до наступної процедури відбудеться, коли буде надана остаточна оцінка виконання Україною всіх семи кроків, це заплановане на березень.

За словами віцепрем’єрки, «це - рішення, в яке не вірила сама Європа».

«Сама Європа не вірила, що вони спроможні на таке лідерство, але дійсно це був такий момент, коли треба було захистити цінності, і всі 26 лідерів ЄС стали як один на захист сильної Європи, в яку рухаємося ми», - підкреслила урядовиця.

Коментуючи позицію прем’єр-міністра Угорщини, який вийшов із зали під час ухвалення рішення, а потім написав у соцмережі, що вважає рішення Євроради «неправильним», Стефанішина зазначила, що в українській команді це звучало як «Віктор Орбан залишив чат».

«Для нас важливо, що це рішення є, і прем’єр-міністр Орбан чітко усвідомлює, що це рішення ухвалене. Далі кожен буде вести комунікацію, виходячи зі своїх внутрішніх аудиторій, а нам своє робити – нам треба рухатися до ЄС, і сьогодні ми отримали таку можливість і «зелене світло», - наголосила віцепрем’єрка.

Читайте також: Україна готова пройти шлях до ЄС максимально швидко - Шмигаль

Як повідомлялося, Єврорада підтримала початок переговорів з Україною про вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-