Кулеба: Засідання Ради міністрів ЄС було історичним, чекаємо важливих рішень саміту Євроради

Кулеба: Засідання Ради міністрів ЄС було історичним, чекаємо важливих рішень саміту Євроради

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав сьогоднішнє засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС історичним і заявив, що підготовка до саміту Європейської Ради іде повним ходом.

Про це Кулеба написав у Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Це було історичне, щоб не сказати епічне, засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Востаннє таку відверту розмову я памʼятаю у цьому форматі в перші дні повномасштабного вторгнення, коли обговорювалося відключення банків РФ від SWIFT. Наприкінці тижня нас чекають важливі рішення на саміті Євроради. Підготовка йде повним ходом, додаються нові елементи», - поінформував очільник МЗС.

Кулеба додав, що після засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС обговорював його підсумки з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем, який повідомив, що завтра Європейська комісія представить проєкт рішення про використання доходів від заморожених російських активів для потреб України.

Читайте також: Час збільшити допомогу Україні: Боррель назвав кроки, які має зробити ЄС

«Ми давно наполягали на необхідності такого механізму. Будемо детально вивчати пропозицію наших європейських партнерів», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбулась Рада міністрів ЄС із закордонних справ. На початку зустрічі до європейських урядовців приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації в Україні та про її зусилля у реформах на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Кулеба й Сійярто годину говорили про відкриття переговорів України та ЄС

Рада міністрів ЄС із закордонних справ має скоординувати позиції країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України. Ці питання наприкінці поточного тижня розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС, які зустрінуться у Брюсселі в форматі Європейської ради 14-15 грудня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-