Кулеба й Сійярто годину говорили про відкриття переговорів України та ЄС

Кулеба й Сійярто годину говорили про відкриття переговорів України та ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із угорським колегою Петером Сійярто рішення Європейської Ради щодо відкриття переговорів про членство України та чітко наголосив йому на спільному майбутньому в Європі.

Про це глава української дипломатії заявив в Інстаграмі, передає Укрінформ.

“Щойно завершив зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Ми говорили годину. Була дуже довга, щира розмова. Ми давно одне одного знаємо, хоча дійсно з початку повномасштабного вторгнення Росії вперше так сіли та грунтовно поговорили. Ми чесно відповідали на запитання один одного”, – зазначив він.

Кулеба поінформував, що головною темою було рішення Європейської Ради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС.

Читайте також: Умєров поговорив з міністром оборони Угорщини і запросив його в Україну

“Розумію, що всі чекають відповідь: так чи ні? Дайте трохи часу. Я зараз буду доповідати Президенту Зеленському. Петер буде доповідати своєму премʼєр-міністру”, – додав очільник МЗС України.

Міністр насамкінець наголосив, що чітко сказав угорському колезі: “У нас спільне майбутнє в Європі. Ми маємо туди якнайшвидше дійти. Разом”.

Читайте також: Негативне для України рішення Євроради може підірвати основи ЄС - Кулеба

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ. На початку зустрічі до європейських урядовців приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації в Україні та про її зусилля у реформах на шляху до членства в ЄС.

Рада міністрів ЄС із закордонних справ має скоординувати позиції країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України. Ці питання наприкінці поточного тижня розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС, які зустрінуться у Брюсселі в форматі Європейської ради 14-15 грудня поточного року.

Фото: Szijjártó Péter, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-