Переговори про вступ до ЄС: Стефанчук закликав депутатів ухвалити необхідні закони

Переговори про вступ до ЄС: Стефанчук закликав депутатів ухвалити необхідні закони

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук закликав народних депутатів проголосувати за важливі законодавчі акти, які допоможуть розпочати переговори про вступ до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці

«Ще ніколи Україна не була такою близькою до своєї заповітної мрії — стати частиною великої європейської родини! Сьогодні ця мрія має всі шанси набути абсолютно конкретного виміру — відкриття переговорів про вступ до Європейського Союзу. Маю повне право сподіватися на це відповідально після двох днів напруженої, але спільної та результативної роботи з колегами в Європейському парламенті», - зазначив Стефанчук. 

За його словами, одним із етапів уже стало укладення Верховною Радою України Меморандуму про взаєморозуміння із Європейським парламентом, а Конференція президентів ЄП публічно виступила за те, щоб Європейська Рада підтвердила початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу. 

«Я щиро вдячний великому другові Українського народу, президентці Роберті Мецолі й очолюваному нею Європейському парламенту за безпрецедентну підтримку України на шляху входження до Європейського Союзу!» - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Вступ в ЄС: Рада ухвалить євроінтеграційні закони до оголошення про початок перемовин - Стефанчук

Він зазначив, що європейські партнери захоплюються героїзмом українського народу у боротьбі з російським агресором і щиро вітають поступ, який демонструє команда Президента України Володимира Зеленського на шляху інтеграції України до ЄС. Цього поступу було досягнуто завдяки титанічній роботі й глибокому усвідомленню, що членство у Європейському Союзі — це «не лише блага, але й обовʼязки, що базуються на безумовному дотриманні норм і правил, які тут існують із моменту його заснування». 

«Тому для мене дивною є поведінка деяких народних депутатів, які намагаються у мовній сфері диктувати авторитетним європейським інституціям свої бачення та уявлення, називаючи євроінтеграцію — русифікацією. Чи не дивно диктувати свої бачення та уявлення Європі, яка гармонійно вирішила всі свої питання у цій сфері?! Усе ж дуже просто насправді: хочеш бути частиною європейської родини — прийми єдині для всіх правила!», - наголосив Стефанчук

Він підкреслив, що пишається внеском Верховної Ради України у наближення України до мети, про яку мріяли покоління українців. Як і пишається «тією неймовірно складною й тривалою роботою, завдяки якій ми вийшли на високі європейські стандарти, але ні на йоту не поступилися непорушними національними інтересами». 

Стефанчук переконаний, що вже найближчим часом цей внесок стане ще більшим, коли Верховною Радою України буде проголосовано важливі законодавчі акти щодо НАБУ, декларування, національних меншин. За його словами, це повністю відкриє Україні широкий шлюз до наступного етапу — початку переговорів про вступ до ЄС.

Читайте також: Вступ України до ЄС матиме великі переваги і для Берліна, і для Києва - посол

«Закликаю всіх народних депутатів України, незалежно від поглядів і приналежності до політичних сил, проявити мудрість і відповідальність, щоби не змарнувати унікальний шанс нашого великого європейського майбутнього. Бо інакше — змарнованим шансом скористається ворог. І от тоді точно євроінтеграція завершиться русифікацією. Але вже не мовною, а збройною! Бо Росія лише чекає, щоби ми оступилися. Бо історія та Український народ нам цього ніколи не пробачать», - підсумував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук обговорив із головою Палати представників парламенту Бельгії Еліан Тільйо та головою Сенату Стефані Д’Оз оборонну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-