Стефанчук обговорив із главами двох палат бельгійського парламенту оборонну підтримку України

Стефанчук обговорив із главами двох палат бельгійського парламенту оборонну підтримку України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив із головою Палати представників парламенту Бельгії Еліан Тільйо та головою Сенату Стефані Д’Оз оборонну підтримку України.

Про це український спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Подякував Бельгії за всю надану військову, гуманітарну, політичну підтримку. Україна високо це цінує. Окремі слова вдячності Стефані ДʼОз за візит до Києва у річницю Голодомору 1932-33 років, того дня, коли Росія вдалася до масованої атаки дронами. Тому перше питання, яке ми порушили, — оборонна підтримка України», - зазначив Стефанчук.

Він подякував Бельгії за продовження військової допомоги й приєднання до коаліції F-16. «Нам потрібні винищувачі. Швидкість руху наших Збройних сил України залежить від швидкості надання зброї», - наголосив Голова ВР.

За його словами, у фокусі особливої уваги співрозмовників була також європейська та євроатлантична інтеграція.

Стефанчук акцентував, що Україна налаштована на подальші реформи й найближчим часом готова завершити імплементацію законодавчих кроків, визначених у звіті Єврокомісії у межах пакета розширення. 

Крім того, додав Голова ВР, Україна готується до Саміту НАТО у Вашингтоні, де очікує отримати запрошення приєднатися до Альянсу.

Читайте також: Бельгія оприлюднила шість пріоритетів майбутнього головування в ЄС

Під час зустрічі також обговорювалося питання посилення санкційного тиску на РФ і повернення в Україну примусово депортованих у Росію дітей.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук 27-30 листопада здійснює робочий візит у Брюссель.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-