Вступ України до ЄС матиме великі переваги і для Берліна, і для Києва - посол

Вступ України до ЄС матиме великі переваги і для Берліна, і для Києва - посол

Укрінформ
Німеччина щиро підтримує вступ України до Європейського Союзу і бачить великі шанси для обох сторін у цьому членстві.

Про це заявив посол ФРН в Україні Мартін Єгер в інтерв’ю Укрінформу.

«Німеччина щиро підтримує вступ України до ЄС. Україна є частиною Європи, і її місце в ЄС. Ми вбачаємо великі шанси для обох сторін у цьому членстві. Що стосується економічної співпраці, ми вважаємо, що членство України в ЄС матиме великі переваги якраз і для Німеччини, і для України», - сказав дипломат.

Коментуючи протести на кордонах працівників сусідніх країн, які бачать конкурентів в українських колегах, Єгер зазначив, що не бачить таких перешкод з боку ФРН.

«Під час першого розширення ЄС у 2004 році у Німеччині були великі занепокоєння щодо свободи пересування найманих працівників, тоді були дуже гострі та суперечливі дискусії. Сьогодні таких дебатів не маємо взагалі», - запевнив посол.

Він додав, що Німеччина розглядає майбутнє членство України в ЄС не лише як стратегічну необхідність, але й як великий економічний шанс.

«Я спостерігаю зацікавленість німецьких фірм інвестувати тут, тому що вони інвестують у майбутню країну-члена ЄС», - зазначив Єгер.

Читайте також: Президент Євроради вірить в успіх переговорів про вступ України в ЄС

Він додав, що переважна більшість громадян Німеччини виступає за підтримку України зараз і в майбутньому.

«І у Німеччині є люди, які критично ставляться до підтримки України з боку уряду Німеччини. Якщо ви хочете спиратися на цифри, то це, безумовно, не більше п'ятої частини виборців, але й, навпаки, це означає, що 80% виборців у Німеччині підтримують нашу співпрацю з Україною. Це той баланс сил, який дає мені впевненість у тому, що Німеччина ще довгий час буде на боці України», - сказав дипломат.

Він зауважив, що Росія намагається масово впливати на громадську думку, але в Німеччині послідовно протидіють цим спробам, представляючи людям факти і завжди розповідаючи правду.

«Я можу лише констатувати, що після більш ніж 600 днів війни в Німеччині існує переважаюча більшість, яка виступає за теперішню і майбутню підтримку України. Україна може покластися на Німеччину», - запевнив Єгер.

Читайте також: Брюссель може допомогти Україні знайти компроміс з Угорщиною у питанні вступу до ЄС - Кравчук

Як повідомлялося, Росія з метою посіяти паніку серед українців поширює наратив, буцімто Захід утомлюється від України, його підтримка слабне, і взагалі він нібито хоче від України поступок росіянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-