Підтримка України і переговори про вступ: президент Латвії вважає, що ЄС збереже єдність

Підтримка України і переговори про вступ: президент Латвії вважає, що ЄС збереже єдність

Укрінформ
Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що Європейський Союз збереже єдність не тільки у питанні підтримки України, а й щодо початку переговорного процесу про вступ.

Про це Рінкевичс сказав на спільній з главою Української держави Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент Латвії зазначив, що Європейський Союз - це спільнота 27 демократичних країн, представники яких походять з різних політичних партій і мають різні політичні міркування.

«Іноді ми дійсно маємо складні обговорення на рівні Європейського Союзу, а також на рівні НАТО. Іноді доводиться витрачати чимало зусиль і часу. На жаль, певною мірою дратує, коли нам усім треба ухвалити певне рішення швидко, адже Україна потребує цієї підтримки, а політичний процес є тривалим. Але врешті-решт ці рішення ухвалюються попри складнощі і те, що є багато аспектів», - сказав Рінкевичс.

За його словами, він 12 років працював у дипломатичній сфері і лише у перший рік думав після кожної зустрічі: «Ну, все, на цьому життя закінчується, ми ні до чого не дійшли», але потім спільної думки таки вдавалося досягти.

«Зараз я більш оптимістично ставлюся до цього. Так, можливо, нам знадобиться більше обговорень, більше часу. Але все одно єдність (ЄС. – ред.) залишиться, ми зможемо ухвалити необхідні рішення не тільки щодо підтримки України, а й щодо переговорного процесу з Україною», - вважає Президент Латвії.

Він також спрогнозував, що, можливо, будуть «якісь певні нюанси і доведеться трошки більше попрацювати з українськими колегами стосовно того, як ухвалити ті чи інші аспекти відносно різних країн».

Читайте також: Сейм Латвії підтримав переговори з Україною і Молдовою про вступ до ЄС

Як повідомлялося, Єврокомісія рекомендувала Європейській раді відкрити переговори щодо розширення з Україною. 14-15 грудня у Брюсселі має відбутися саміт ЄС, де питання розширення буде одним з ключових.

Водночас прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз не повинен розпочинати переговори з Україною про членство.

Президент Європейської ради Шарль Мішель, перебуваючи у Києві 21 листопада, пообіцяв зробити все можливе, щоб переконати 27 країн-членів ЄС ухвалити позитивне рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою про вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-