Шарль Мішель розповів, як виборюватиме позитивне рішення для України на саміті ЄС у грудні

Шарль Мішель розповів, як виборюватиме позитивне рішення для України на саміті ЄС у грудні

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель обіцяє зробити все можливо, щоб переконати 27 країн-членів ЄС ухвалити позитивне рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ до Євросоюзу.

Про це Мішель сказав на спільній з президентами України та Молдови пресконференції у Києві, повідомляє Укрінформ. 

«Я повністю переконаний, що підтримка України і Молдови – це наша моральна і стратегічна відповідальність. Я повністю переконаний, що в цих складних умовах, зараз, як ніколи, ми маємо зробити цю стратегічну інвестицію в мир, процвітання і демократичні цінності. Я хочу, щоб ви чітко розуміли – ми будемо робити все для того, щоб переконати 27 членів ЄС, що нам потрібне позитивне рішення у грудні», - сказав президент Євроради.

Він також навів три аргументи на користь початку перемовин про вступ з Україною та Молдовою в грудні. 

За словами Мішеля, перший полягає в тому, що це стане сигналом «європейським суспільствам, що ми дбаємо про стабільність і безпеку, що ми будемо процвітати разом з країнами, які мають ті ж самі принципи». 

«По-друге, це послання людям в Україні і Молдові, що ми надійні, серйозні, і це також аргумент для переконання 27 країн-членів, що ми готові ухвалити це рішення», - зазначив президент Євроради.

Читайте також: Євросоюз на саміті у грудні має погодити широкий пакет підтримки України - МЗС Румунії

І по-третє, початок перемовин про вступ з Україною і Молдовою стане також сигналом Кремлю і всім тим, хто хоче підірвати світовий порядок і демократичні принципи, зазначив Мішель. 

Як повідомлялося, Президент Європейської ради Шарль Мішель у вівторок прибув до Києва з неоголошеним візитом. До Києва з візитом також прибули міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і президентка Молдови Мая Санду.

14-15 грудня у Брюсселі має відбутися саміт ЄС, де питання розширення буде одним з ключових.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-