Переговори про вступ до ЄС: Кабмін погодив два важливі законопроекти

Переговори про вступ до ЄС: Кабмін погодив два важливі законопроекти

Укрінформ
Кабінет міністрів погодив законопроекти, ухвалення яких означатиме виконання одразу двох із чотирьох ключових рекомендацій, які надала Україні Єврокомісія у своєму звіті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці поінформував міністр юстиції Денис Малюська.

«На виконання рішень, досягнутих на вчорашній євроінтеграційній нараді під головуванням Володимира Зеленського щойно Уряд погодив два законопроєкти: збільшення кількості співробітників НАБУ на 300 осіб (поетапно, по сто протягом кожного з наступних років); виключення окремих положень із закону про запобігання корупції, що зменшують ефективність механізму декларування активів. Прийняття цих двох законопроєктів означатиме виконання одразу двох з чотирьох ключових рекомендацій, які надала нам Єврокомісія у своєму звіті щодо розширення», - зазначив Малюська.

Він додав, що урядовці прохатимуть народних депутатів та профільний комітет розглянути ці ініціативи у пріоритетному порядку.

«Якщо не помиляюсь, щодо НАБУ уже є схожий за змістом і духом законопроєкт і урядовий буде альтернативним», - додав міністр.

Читайте також: Малюська про початок переговорів з ЄС: Не треба мріяти, що ухвалимо два-три закони - і крапка

Так само, за його словами, «серед урядових super-duper топ-пріоритетів до кінця року: посилення спроможності (автономності) САП, криміналізація контрабанди, удосконалення процесу добору суддів».

«Усі надії на Верховну Раду України, яка демонструє надзвичайну ефективність і, переконаний, продемонструє її ще щонайменше пʼять разів до кінця року!», - підкреслив Малюська.

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-