Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори про вступ України та Молдови

Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори про вступ України та Молдови

Оновлено
Укрінформ
Єврокомісія рекомендувала Європейській раді відкрити переговори щодо розширення з Україною і Молдовою. Також вона рекомендувала відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною, за певних умов, та надати статус країни-кандидата для Грузії.

Про це у Брюсселі на пресконференції з представлення щорічної доповіді Єврокомісії щодо розширення ЄС заявила президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 10 років після Майдану країна продовжує поставати перед величезними труднощами і трагедією, спровокованими агресивною війною Росії. Але українці реформують свою країну, навіть коли б’ються у війні, що має для них екзистенційне значення. Основний прогрес був досягнутий у сфері конституційного правосуддя, в обранні Вищої ради правосуддя. Україні вдалося обмежити вплив олігархів на громадське життя, ухвалити новий закон про медіа та досягти прогресу у питанні національних меншин. Виходячи з цього, ми рекомендували Європейській раді розпочати переговори з Україною», - наголосила президентка Європейської комісії.

Читайте також: Україна не просить поблажок на шляху до ЄС - Президент

Урсула фон дер Ляєн зауважила, що Єврокомісія вітає зусилля України у продовженні реформ, які мають бути завершені. У зв’язку із чим, разом із рекомендацією про початок переговорів, Єврокомісія рекомендувала Європейській раді створити рамкові умови для таких переговорів, які передбачатимуть виконання Україною всіх необхідних реформ. Доповідь про досягнутий прогрес Єврокомісія оприлюднить у березні 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, Україна розраховує, що під час майбутнього головування Бельгії в ЄС буде досягнутий прогрес у просуванні України до членства в Євросоюзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-