Ми відкриті і не приховуємо жодного факту корупції - Данілов

Ми відкриті і не приховуємо жодного факту корупції - Данілов

Укрінформ
Україна відкрита до роботи з подолання корупції, не приховує жодного її факту, і цим відрізняється від Росії.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі телемарафону “Єдині новини” секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

“Нам це явище (корупції - ред) потрібно розжареним залізом вичавлювати з нашої території, нам це треба прибирати. Треба розуміти, що це наше домашнє завдання. Якщо ми це домашнє завдання не виконаємо, то надалі буде вкрай складно просуватися в тому, що стосується членства в ЄС та НАТО. Ми відкриті до цієї роботи, ми не приховуємо жодного факту корупції, і цим відрізняємось від наших сусідів”, - сказав Данілов.

Він зауважив, що представиники Євросоюзу чітко просять збільшити кількість представників НАБУ та повноваження НАЗК, аби корупція була викорінена.

На думку Данілова, за Президента Зеленського корупція на вищих щаблях мінімальна, як це тільки можливо, з урахуванням тих законодавчих актів, які свого часу були прийняті на території України.

Читайте також: В ОП відреагували на заяву ексглави Єврокомісії про «тотальну корупцію» в Україні

Секретар РНБО підкреслив, що наше законодавство доволі строкате та величезне, і тут є поле для маніпуляцій.

На його переконання, закони мають бути максимально стислими і короткими, але зрозумілими всім.

“Коли ми з вами будемо підходити до тих чи інших речей, наприклад, те, що стосується податкового законодавства, земельного законодавства, то будемо бачити дуже багато різних трактувань. Навіть кожен юрист по різному трактує ті чи інші норми”, - зазначив Данілов.

Читайте також: НАЗК рекомендує Міноборони усунути корупційні ризики у сфері закупівель

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-