В ОП відреагували на заяву ексглави Єврокомісії про «тотальну корупцію» в Україні

В ОП відреагували на заяву ексглави Єврокомісії про «тотальну корупцію» в Україні

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак порадив колишньому президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру приїхати до України, перш ніж робити заяви про «корупцію на всіх рівнях суспільства» в країні.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Politico.

Попередник Урсули фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії Жан-Клод Юнкер нещодавно заявив, що Україна «непридатна» для членства в ЄС, оскільки вона «корумпована на всіх рівнях суспільства».

«Я не пам’ятаю, щоб пан Юнкер відвідував Україну за останні пару років. Тому мені трохи дивно чути ці слова від нього. Я категорично відкидаю твердження, що Україна дуже корумпована. Ці виклики трапляються в усьому світі, але не могли б ви навести мені приклад ще однієї країни, яка в умовах цієї жахливої війни зробила б реформи такого масштабу», – сказав Єрмак.

Читайте також: Фон дер Ляєн: Ми вражені реформами, які Україна провела посеред війни

Відповідаючи на запитання, чи очікує він на початок переговорів про вступ України до ЄС найближчим часом, Єрмак зазначив, що візит до Києва президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн у суботу показує амбіції України щодо ЄС.

«Так, це те, чого ми очікуємо, тому що ми робимо все, щоб це відбулося. І я вважаю, що візит Урсули фон дер Ляєн... є дуже потужним кроком на цьому шляху», – сказав глава ОП.

Як повідомлялося, 4 листопада президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн здійснила неоголошений візит до України. Вона провела зустрічі з вищим політичним керівництвом країни напередодні звіту щодо розширення ЄС, який Єврокомісія невдовзі має намір оприлюднити і який міститиме оцінку прогресу, досягнутого Україною на шляху до членства в ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-