Фон дер Ляєн: Ми вражені реформами, які Україна провела посеред війни

Фон дер Ляєн: Ми вражені реформами, які Україна провела посеред війни

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що Україна здатна перейти до наступного етапу на шляху до членства в Європейському Союзі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це фон дер Ляєн заявила на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським зустрічі зі ЗМІ в Києві.

"Мушу зазначити, що ви досягли чудового прогресу. Це вражає. Ми про це засвідчимо наступного тижня, коли Комісія представить свій звіт щодо розширення. Я хочу сказати, наскільки ми вражені реформами, які ви провели посеред війни. Ми маємо ніколи не забувати, що ви ведете екзистенційну війну, реформуючи водночас свою країну”, – сказала вона.

Зокрема Президент Єврокомісії відзначила досягнення багатьох віх у реформуванні судової системи, у стримуванні олігархів та боротьбі з відмиванням коштів.

Читайте також: Агресія РФ проти України перетворила розширення на пріоритет Євросоюзу - фон дер Ляєн

“Це результат наполегливої праці. Я знаю, що ви перебуваєте в процесі проведення надзвичайних реформ. Якщо це станеться – а я в цьому впевнена – Україна здатна досягти своєї амбітної мрії – перейти до наступного етапу процесу приєднання”, – наголосила фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, керівництво Європейського Союзу планує представити 8 листопада звіт, в якому дасть оцінку прогресу, досягнутому Україною в її заявці на членство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-