У Сенаті США обіцяють ухвалити пакет допомоги Україні до кінця року

У Сенаті США обіцяють ухвалити пакет допомоги Україні до кінця року

Укрінформ
Чак Шумер і Мітч Макконнелл - лідери демократів і республіканців у Сенаті США - домовилися ухвалити двопартійний законопроєкт для уникнення «шатдауну» без додаткового пакета допомоги Україні, але пообіцяли подальшу підтримку нашій країні.

Про це вони заявили перед голосуванням бюджетного законопроєкту у верхній палаті Конгресу США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Демократи й республіканці дійшли згоди, і уряд працюватиме надалі. Ми уникнемо «шатдауну». Двопартійність, яка була візитівкою Сенату, переважає, і американський народ може зітхнути з полегшенням», - заявив Шумер.

Він уточнив, що новий пакет допомоги Україні не увійде до бюджетної резолюції, однак зусилля на цьому не завершуються.

Читайте також: Спікер Маккарті пропонує пожертвувати допомогою Україні, аби уникнути «шатдауну»

«Лідер Макконнелл і я погодилися продовжувати боротьбу за збільшення економічної та безпекової допомоги для України. Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту її суверенітету від агресії Путіна», - зазначив Шумер.

Лідер республіканців Макконнелл зі свого боку наголосив, що наразі головне - відвернути загрозу урядового «шатдауну», аби працювати над реалізацією невідкладних пріоритетів.

Водночас він висловив упевненість, що Сенат «прийме рішення про подальшу термінову допомогу Україні пізніше цього року».

Читайте також: Палата представників США схвалила виділення Україні $300 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про тимчасове бюджетне фінансування уряду терміном на 45 днів без урахування допомоги Україні - аби уникнути «шатдауну» 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-