Палата представників США схвалила виділення Україні $300 мільйонів

Палата представників США схвалила виділення Україні $300 мільйонів

Укрінформ
Палата представників Конгресу США ввечері четверга проголосувала за виділення 300 мільйонів доларів на підтримку України.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Кошти для України були вилучені з проєкту оборонного бюджету Сполучених Штатів, їх виділення було схвалено під час окремого голосування.

Палата представників також схвалила законопроєкт про витрати на оборонну у розмірі 826 мільярдів доларів.

Водночас демократи побоюються, що факт окремого голосування за виділення допомоги Києву може позиціонуватися пропагандистами із Росії відмова Америки від своїх зобов’язань щодо України.

Читайте також: Швеція перерахувала €25,2 мільйона на відновлення енергосистеми України

«Росіяни добре знаються на пропаганді. Це буде розіграно як те, що Америка відмовляється від своїх зобов’язань щодо України», – сказав член комітету Палати представників з питань збройних сил Адам Сміт.

Як повідомляв Укрінформ, із законопроєкту у Палаті представників США могли виключити 300 млн дол. для допомоги Україні через незгоду праворадикальних членів.

Читайте також: Сенат США розглядає бюджетний законопроєкт з $6 мільярдами для України

Напередодні верхня палата Конгресу США проголосувала за початок дебатів щодо бюджетного законопроєкту, який має дозволити уникнути шатдауну 1 жовтня, а також передбачає $6 мільярдів на допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-