Сенат США розглядає бюджетний законопроєкт з $6 мільярдами для України

Сенат США розглядає бюджетний законопроєкт з $6 мільярдами для України

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США проголосувала за початок дебатів щодо бюджетного законопроєкту, який має дозволити уникнути шатдауну 1 жовтня, а також передбачає $6 мільярдів на допомогу Україні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Сенат переважною більшістю голосів 77-19 проголосував у вівторок за початок дебатів щодо (тимчасового – ред.) фінансування уряду до 17 листопада, а також виділення близько $6 мільярдів для реагування на стихійні лиха в країні та ще $6 мільярдів на допомогу Україні», - зазначається в повідомленні.

Законодавча ініціатива спрямована передусім на уникнення урядового шатдауну, який може настати 1 жовтня. Вважається малоймовірним, що обидві палати Конгресу ухвалять необхідні законопроєкти щодо державного бюджету на 2024 фінансовий рік до кінця вересня.

Читайте також: Урядовий «шатдаун» у США може вплинути на поставки допомоги Україні - Держдеп

Аби не допустити припинення фінансування уряду, Конгрес може прийняти відповідну резолюцію, яка тимчасово продовжить виділення бюджетних коштів на рівні попереднього року. Водночас ця законодавча ініціатива може містити інші асигнування, у тому числі на підтримку України.

При цьому ультраправі групи республіканців у Палаті представників виступають проти надання Україні будь-яких коштів.

Проте у Білому домі підтримали ініціативу Сенату та закликали конгресменів-республіканців не грати в політичні ігри, коли на карту поставлені життя людей.

Читайте також: У Білому домі хочуть прискорити виділення додаткової допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент України під час візиту до Вашингтона минулого тижня зустрівся з представниками обох партій Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-