Урядовий «шатдаун» у США може вплинути на поставки допомоги Україні - Держдеп

Урядовий «шатдаун» у США може вплинути на поставки допомоги Україні - Держдеп

Укрінформ
У разі виникнення урядового «шатдауну» в США з 1 жовтня відправки військової допомоги іншим країнам, у тому числі, в Україну, можуть бути ускладнені.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це юридичне питання, яке стосується того, хто може працювати під час «шатдауну», а хто ні», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Він уточнив, що в разі зупинки бюджетного фінансування урядових установ, Сполучені Штати теоретично можуть продовжувати виділення допомоги у сфері безпеки.

«Але коли певним людям не дозволяється виходити на роботу, це може вплинути на швидкість будь-яких поставок. Ось чому ми вважаємо, що «шатдаун» може викликати таку стурбованість, і чому ми закликаємо Конгрес забезпечити фінансування уряду», - зазначив Міллер.

Читайте також: Україна серйозно сприймає допомогу ззовні й демонструє нетерпимість до корупції - Блінкен

Як повідомлялося, урядовий «шатдаун» у США настає тоді, коли завершує діяти термін бюджетного законодавства на поточний період. Нинішній фінансовий рік у Сполучених Штатах завершується 30 вересня, і якщо Конгрес не ухвалить відповідні бюджетні законопроєкти на наступний фінансовий рік, у країні з 1 жовтня почнеться «шатдаун». Водночас для того, щоб уникнути зупинки роботи уряду, Конгрес може ухвалити резолюцію про тимчасове продовження фінансування в обсягах, передбачених у попередньому бюджеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-