Спікер Маккарті пропонує пожертвувати допомогою Україні, аби уникнути «шатдауну»

Спікер Маккарті пропонує пожертвувати допомогою Україні, аби уникнути «шатдауну»

Укрінформ
Спікер Палати представників республіканець Кевін Маккарті пропонує задовольнити вимоги ультраправих однопартійців та виключити пакет допомоги Україні із законопроєкту щодо тимчасового продовження фінансування уряду США.

Про це він висловився в інтерв’ю CNN, повідомляє Укрінформ.

«Я думаю, якби у нас був «чистий» проєкт, без України, ми, ймовірно, змогли б це зробити. Гадаю, якщо Сенат вставляє туди Україну і зосереджується на Україні, а не на Америці, то це може спричинити реальні проблеми», – заявив спікер-республіканець.

У п’ятницю президент США Джо Байден в інтерв’ю ЗМІ розкритикував Маккарті, наголосивши, що той «уклав жахливу угоду» з групою ультраправих республіканців у палаті перед імовірним «шатдауном».

«Аби зберегти посаду спікера, він готовий робити речі, які – гадаю, він знає – несумісні з конституційними процесами», - зауважив Байден у розмові з ProPublica.

Читайте також: Держдеп робитиме все для захисту нацбезпеки США попри ймовірний «шатдаун» - Блінкен

Президент США також висловив стурбованість, що дехто в Республіканській партії хоче «переробити» американський уряд.

Як повідомляв Укрінформ, Сполученим Штатам загрожує урядовий «шатдаун», якщо Конгрес не затвердить бюджет на новий фінансовий рік, який починається 1 жовтня. Це загрожує зупинкою роботи більшості бюджетних установ.

Читайте також: МВФ закликав політичні сили у Сполучених Штатах уникнути «шатдауну»

Аби уникнути цього, Конгрес може ухвалити резолюцію, яка тимчасово продовжить виділення бюджетних коштів на рівні попереднього року. Напередодні Сенат запропонував Палаті представників резолюцію, яка містить положення про виділення $6,15 млрд допомоги Україні.

Фото: Ting Shen/Bloomberg/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-