Членство України в НАТО не залежить від вимог та розрахунків Росії – Держдеп

Членство України в НАТО не залежить від вимог та розрахунків Росії – Держдеп

Укрінформ
Спроби Росії заперечити можливість приєднання України до НАТО не впливають на процес євроатлантичної інтеграції офіційного Києва, ба більше – лише посилюють обороноздатність ЗСУ та можливості для стримування російської агресії в Європі.

Про це сказав у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується розрахунків, які міг би зробити Володимир Путін, він має поглянути на ту підтримку у сфері безпеки, яку ми вже надали Україні, щоби допомогти їй стримати російські атаки, на безпекову підтримку, яку вони (українці – ред.) дуже застосували на полі бою з великою користю», - підкреслив представник Держдепу.

Читайте також: Після рішення саміту у Вільнюсі шлях України до НАТО буде коротшим - президент Чехії

Він також нагадав, що однією з речей, про яку Росія заявляла перед початком повномасштабного вторгнення, була рішуча позиція проти вступу України в Альянс.

«Вони (російська сторона – ред.) хотіли добитися непорушного зобов’язання, що Україна ніколи не приєднається до НАТО. І ми чітко дали зрозуміти, що це не обговорюється, і що ми підтримуємо політику відкритих дверей НАТО», - зазначив представник Держдепу.

Читайте також: Зеленський у Вільнюсі: НАТО дасть Україні безпеку, Україна зробить НАТО сильнішим

Він підкреслив, що союзники на саміті в Вільнюсі підтвердили це зобов’язання.

«І сьогодні ми чітко заявляємо, що Україна стане членом НАТО»,- наголосив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Україна має приєднатися до НАТО якомога швидше - Воллес

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок країни-члени НАТО заявили в комюніке, що для набуття Україною членства в Північноатлантичному альянсі їй не знадобиться виконання ПДЧ, однак вона має реалізувати важливі кроки, щоби відповідати всім вимогам країни-члена Організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-