Україна має приєднатися до НАТО якомога швидше - Воллес

Україна має приєднатися до НАТО якомога швидше - Воллес

Укрінформ
Україна має приєднатися до НАТО «якомога швидше», але лише після того, як війна з Москвою закінчиться, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на саміті НАТО у Вільнюсі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Я повністю згоден зі Сполученими Штатами, що ми не можемо прийняти нову країну з гарячим збройним конфліктом. Це просто імпортує війну в Альянс», – сказав Воллес у коментарі CNN.

Воллес зазначив, що члени НАТО повинні «працювати разом, щоб переконатися, що Росія зазнає невдачі у своєму... незаконному вторгненні в Україну», перш ніж дозволити Україні приєднатися до Альянсу.

Однак після завершення війни НАТО має бути готовим прийняти Україну як нового члена.

«Враховуючи, що ми проводимо політику відкритих дверей, важливо заявити, що ми віримо, що Україна дійсно належить до НАТО», - сказав Воллес, додавши, що Україна зробила деякі необхідні «кроки», щоб туди потрапити, зокрема, що стосується зміцнення армії та ліквідації корупції.

Читайте також: Країни-члени НАТО вирішили залишити Єнса Столтенберга на чолі Альянсу – ЗМІ

"Коли цей конфлікт закінчиться, ми повинні бути готові якомога швидше прийняти Україну в НАТО", - сказав Воллес.

Як повідомлялося, 11 липня у Вільнюсі розпочався саміт НАТО, під час якого союзники прийматимуть важливі рішення щодо зміцнення системи стримування й оборони Альянсу, а також, як планується, підтвердять підтримку України у боротьбі проти російської агресії та на шляху до членства України в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-