Зеленський обговорив із прем’єром Іспанії інтеграцію в ЄС і НАТО та Формулу миру

Зеленський обговорив із прем’єром Іспанії інтеграцію в ЄС і НАТО та Формулу миру

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із прем’єром Іспанії Педро Санчесом питання вступу України в ЄС, підготовку саміту НАТО, гарантії безпеки, українську Формулу миру та посилення санкційного тиску на Росію.

Про це Глава Української держави розповів під час спільної з Санчесом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Важливий і дуже символічний візит в Україну глави уряду Іспанії – у перший же день головування Іспанії у Раді ЄС. Це чітко говорить про фактичну реальність у Європі, коли наш спільний європейський дім уже точно не уявити без нас, без України, про пріоритети Іспанії у захисті свободи», - зазначив Зеленський.

Відео: ОП

За його словами, серед обговорених з главою іспанського уряду питань – захист від російської геноцидної агресії.

Читайте також: Зеленський закликає ЄС почати роботу над 12 пакетом санкцій проти Росії

Президент подякував Іспанії за надану Україні допомогу, зокрема безпекову, а також за прихисток понад 180 тис. українських громадян, підтримку антиросійських санкцій з боку ЄС.

«Я вдячний Іспанії за рішення відмовити у видачі віз російським та білоруським спортсменам на Чемпіонат Європи зі спортивної боротьби, який зараз проходить в Іспанії», - додав глава держави.

Також він зауважив, що темами розмови з Санчесом було членство України в ЄС і старт таких переговорів, підготовка саміту НАТО у Вільнюсі, реалізація Формули миру.

Зеленський запросив Іспанію долучитися до надання Україні гарантій безпеки, почати відповідне обговорення.

Читайте також: Членство України в НАТО поставило б Путіна на місце - Зеленський

«Наближення України до вступу в Євросоюз дуже мотивує наших захисників і захисниць, бо переконує, що Європа бачить, якою ціною наші люди захищають абсолютно такі ж цінності, які вже захищені для кожної країни у складі ЄС», - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Королівства Іспанія Педро Санчес 1 липня перебуває з візитом в Україні, де вже виступив у Верховній Раді та зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-