Членство України в НАТО поставило б Путіна на місце - Зеленський

Членство України в НАТО поставило б Путіна на місце - Зеленський

Укрінформ
Членство України в НАТО стало б відповіддю на те, що світ не боїться будь-якого агресора.

Про це сказав в інтерв’ю іспанським журналістам Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Тому важливо поставити Путіна на місце і сказати, що ми не боїмось тебе. І членство України в НАТО - це одна із відповідей, яка фіксує, що світ не боїться будь-якого агресора. І він буде на самоті і точно програє. І тому саме такий сигнал конкурентний хотілось би мати, мати запрошення у Вільнюсі. Мати щось чітке. Я людина конкретна і хотілось би, щоб на тому боці союзників також були дуже конкретні люди», - сказав Президент.

Читайте також: Шурма: Вступ України до НАТО – це найкращі гарантії для будь-якого інвестора

Президент вкотре наголосив, що НАТО для України найголовніша гарантія безпеки. "Ми не погоджуємось на будь-які гарантії безпеки, якщо нам пропонують це як альтернативу безпековому союзу. Ми говоримо, що ці гарантії важливо мати, поки ми не є членами НАТО», - наголосив Зеленський.

Зеленський зауважив, що у РФ мета одна - забрати назад всі держави до Радянського Союзу».

Читайте також: Зеленський: Кожен звільнений метр коштує життя людей, тому контрнаступ йде не так швидко

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня 2023 року у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Серед головних питань буде розглянуто продовження допомоги для України у боротьбі проти російської агресії. Україна від цієї зустрічі очікує конкретних рішень щодо визначення шляху країни до членства в НАТО та щодо надання Україні гарантій безпеки для запобігання ймовірному повторенню російської агресії у майбутньому.

Президент Володимир Зеленський наполягає, що на саміт НАТО у Вільнюсі Україна має отримати модальності щодо майбутнього в Альянсі. Він нагадав, що на час, поки Україна не є членом НАТО, вона повинна отримати гарантії безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-