Зеленський: Кожен звільнений метр коштує життя людей, тому контрнаступ йде не так швидко

Зеленський: Кожен звільнений метр коштує життя людей, тому контрнаступ йде не так швидко

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський пояснив, що контрнаступ українських військ інколи йде не так швидко, як декому хотілось, через те, що Україна береже життя своїх військових.

Про це сказав в інтерв’ю іспанським журналістам Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Кожен метр, кожен кілометр коштує життя людей, і ти не можеш посилати людей гинути. Тому що треба до саміту НАТО встигнути, тому, що комусь з партнерів не вистачає інформації і впевненості, що він підтримує Україну недарма. Це політика, а ми знаходимось в реальному житті. І, на жаль, в нашому житті це реальна війна. І, на жаль, така високовартісна», - сказав Президент.

Він зауважив, що є речі, які можна зробити дуже швидко, «але поле заміновано вщент. Ти не можеш посилати людей гинути». Україна не ставиться до своїх людей як до ресурсу, так робить відносно своїх РФ, додав Президент.

«Люди наш скарб і тому ми дуже обережні. Ми обов’язково переможемо, потрібен час. Іноді погода також не сприяє, були сильні, довгі дощі і це уповільнило деякі процеси. Іноді партнери, які нас підтримують, передають щось повільніше, ніж ми розраховували. А ти не можеш ризикувати і йти вперед, поки все не дійшло», - сказав Зеленський.

Читайте також: Контрнаступ йде нелегко, бо РФ замінувала 200 тисяч км² — Зеленський

Він наголосив, що найголовніше, що наші військові йдуть уперед. "Не так швидко, як комусь хотілось. Але якщо мене запитають про терміни - це два місяці і загинуть тисячі людей, або три місяці і загине менше. Я б запитав про 4-5 місяців і мінімум втрат. Тому що люди важливіше за час», - підкреслив глава держави.

.Як повідомляв Укрінформ, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розкритикував зовнішні коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікували, оскільки кожен метр звільненої території дається нашим воїнам кров’ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-