Лідери ЄС обговорять посилення міжнародної підтримки української Формули миру - Мішель

Лідери ЄС обговорять посилення міжнародної підтримки української Формули миру - Мішель

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель направив главам держав та урядів ЄС запрошення взяти участь у саміті, що відбудеться 29-30 червня в Брюсселі.

Про це повідомляється на сайті Євроради, передає Укрінформ.

«Війна Росії проти України триває. Наша непохитна єдність контрастує з розладом у Росії, що засвідчили події минулих вихідних. Руйнування Каховської греблі на початку місяця є одним із найбільших антропогенних катастроф нашого часу. Крім драматичних наслідків, які ми вже бачили, це також становить загрозу для найбільшої у Європі атомної станції», - зазначив президент Євроради.

Читайте також: Єрмак розповів про зустріч в Данії та перспективи глобального саміту щодо Формули миру

Він наголосив, що під час зустрічі у Брюсселі її учасники підтвердять підтримку України, яка триватиме так довго, як це буде необхідно, включаючи стабільну фінансову та військову допомогу, а також обговорять, як зробити більш інтенсивною міжнародну підтримку української Формули миру.

За словами Мішеля, перед початком саміту лідери ЄС проведуть робочий ланч за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, з яким обміняються поглядами на європейську та світову безпеку.

Читайте також: ЄС підтримує українську Формулу миру та просуватиме її у світі – Боррель

Глави держав та урядів також обговорять економічну ситуацію, розвиток конкурентоспроможності європейської економіки та зміцнення стійкості та економічної безпеки Європи. Вони також розглянуть виклики у сфері міграції, особливо на тлі нещодавніх трагічних інцидентів, що сталися під час спроб мігрантів перетнути Середземне море.

Європейські лідери також проведуть дискусію щодо розвитку відносин між ЄС і Китаєм, обговорять підготовку до саміту з країнами Латинської Америки, відносини ЄС з країнами-партнерами на Півдні, а також розвиток ситуації у регіоні Західних Балкан.

Читайте також: У Данії пройде зустріч щодо української Формули миру

Як повідомлялося, 29-30 червня у Брюсселі відбудеться черговий саміт ЄС, першим питанням порядку денного якого буде ситуація в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-