Резніков зустрівся з представниками американської організації Renew Democracy Initiative

Резніков зустрівся з представниками американської організації Renew Democracy Initiative

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков провів у Києві зустріч із представниками американської некомерційної організації Renew Democracy Initiative на чолі із сенаторкою Конгресу США Мері Кетрін Хейткамп.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міноборони.

Зустріч Олексія Резнікова з американською організацією Renew Democracy Initiative/Фото: mil.gov.ua

Зазначається, що Резніков подякував Сполученим Штатам Америки за допомогу нашій державі у боротьбі із російськими окупантами й за те, що понад рік повномасштабної війни уряд та народ США стоять пліч-о-пліч з Україною.

Було обговорено питання подальшої консолідації зусиль у забезпеченні відсічі збройної агресії Росії та реалізацію двостороннього співробітництва для посилення спроможностей ЗСУ.

Читайте також: Прем’єр заявив про необхідність якнайшвидше підготувати українських пілотів

Міністр оборони поінформував іноземну делегацію про поточний стан на фронтах війни, продовження фіксування злочинів росіян, що були скоєні на українських територіях. Він висловив переконання, що російські посадовці, які віддають злочинні накази, повинні бути притягнені до міжнародної кримінальної відповідальності.

"Те, що російські військові вчиняли і вчиняють на території України, не може залишитись безкарним. Це спеціальний міжнародний трибунал чи назвіть його «Нюрнберг–2», як завгодно. Він повинен бути чітким та ефективним аргументом для наступних поколінь росіян, що потрібно стати частиною цивілізації й залишити думки про будь-який реванш", - сказав Резніков.

Очільник оборонного відомства наголосив на важливості посилення протиповітряної оборони України для створення над нашою країною повітряного щита, який має захистити цивільне населення та об’єкти критичної інфраструктури.

Він також зауважив, що на майбутньому Вільнюському саміті НАТО Україна очікує на чіткий сигнал від партнерів про готовність прийняти нашу державу як повноправного члена Альянсу.

Читайте також: Надання F-16 Україні збереже ресурси Заходу і людські життя – Кулеба

"На початку повномасштабного вторгнення російської федерації багато хто не вірив у нашу перемогу. Нам давали 72 години, казали, що Київ впаде. Та як ви бачите, ми далі боремось, маємо успіх на фронті. Саме тому я впевнений у нашій перемозі і прошу вірити в нас і довіряти нам. Україна – це не просто надійний партнер, це сильна країна, яка на власному досвіді знає, як воювати з росіянами і ефективно знищувати їх. Україна – це реальний східний щит НАТО, це реальний східний щит Європейського Союзу. Саме тому набуття нашою державою членства в Альянсі є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної безпекової архітектури", - сказав міністр.

Резніков акцентував на важливості завоювання Україною переваги в повітрі, що дозволить успішно проводити наземні операції, зокрема із деокупації українських територій. Саме тому, за його словами, нашим захисникам вкрай необхідні сучасні літаки щонайменше четвертого покоління, щоб захиститися від російського повітряного тероризму та в подальшому зробити їх частиною національної протиповітряної оборони.

Читайте також: Україна хоче отримати від союзників 40-50 винищувачів F-16 – радник Резнікова

Американські делегати висловили слова підтримки нашій державі та відзначили мужність і стійкість українських військовослужбовців у боротьбі за незалежність України. Мері Кетрін Хейткамп наголосила, що героїчний спротив українського народу є вражаючим прикладом не лише для США, а й для усього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-