росія отримає шанс на зміни тільки в разі поразки - Подоляк

росія отримає шанс на зміни тільки в разі поразки - Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
росія зможе отримати шанс на трансформацію тільки в разі поразки у розв'язаній проти України війні, але демократії там все одно не буде. 

Таку думку радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк висловив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«росія хоче програти. Будь-який авторитарний режим доходить певної кульмінації, а після цього вони не можуть там щось змінити, вони не можуть дискутувати, після цього все деградує. Сьогодні росія стрімко деградує, набагато стрімкіше, ніж це було у пізньому радянському союзі. Чому вони хочуть програти? Тому що це єдиний момент, коли вони зможуть отримати шанс на перебудову, на трансформацію», - сказав Подоляк.

За його словами, з часом у росіян з'явиться шанс вчинити низку бунтів та перерозподілити території та ресурси.

«Але в росії ніколи не буде демократії. Я не хочу, щоб у когось були ілюзії, там певний час буде слабка ситуація, і за цей час ми маємо вибудувати певні кордони, побудувати інший безпековий контур Європи як такої. Між тим у рф як тільки починається процес внутрішньої трансформації, це буде означати, що запущена програма програшу рашизму у виконанні путіна», - зазначив радник керівника ОП.

Читайте також: Подоляк назвав вибух машини Прилєпіна спробою внутрішньої ескалації у рф

Подоляк переконаний у тому, що будь-яка країна, яка воює, поступово стає біднішою та ізольованою. І рано чи пізно піде шляхом демілітаризації. Він вважає, що те ж саме відбудеться із нашим агресивним «сусідом», бо там буде страх та бідність, доведеться зосереджуватися на розв’язанні низки внутрішніх проблем, буде не до нападу на інші країни.

Як повідомляв Укрінформ,Верховна Рада засудила рашизм як базову ідеологію державної політики російської федерації. Парламент звертається до держав світу із закликом об’єднати зусилля для подолання загроз, що становлять для миру та безпеки діючий політичний режим російської федерації, ідеологія та практики рашизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-