Подоляк назвав вибух машини Прилєпіна спробою внутрішньої ескалації у рф

Подоляк назвав вибух машини Прилєпіна спробою внутрішньої ескалації у рф

Єдині новини
Укрінформ
Вибух машини антиукраїнського пропагандиста Захара Прилєпіна - це спроба внутрішньої ескалації, що має допомогти росії зберегти контроль над населенням та елітами.

Як передає Укрінформ, про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Дивні інциденти, куди потрапляють люди, які не мають жодного впливу на перебіг подій на лінії фронту і які, зокрема, дуже потрібні для модерування інформації на внутрішньоросійському ринку, тобто ці пропагандисти, мені здається, є великою програмою ескалації. Вона направлена на внутрішній ринок росії, нею опікуються спеціальні служби російської федерації, як мінімум. Їм це потрібно, оскільки вони втрачають поступово контроль над управлінською вертикаллю, втрачають контроль над тим, що відбувається в росії», – сказав Подоляк.

Читайте також: У СБУ прокоментували вибух машини Прилєпіна

За його словами, вони намагаються зберегти контроль над російським простором саме через ескалацію страхів, адже саме через цю емоцію росія може згуртувати своє населення.

«Такі події мають трошки повпливати на еліти. Для того, щоб вони не починали думати, як виходити з цієї ситуації вже без путіна, наприклад. І це має повпливати взагалі на керованість тими чи іншими процесами в росії. Тому отакі інциденти і є ознакою спроби внутрішньої ескалації, не більше, але й не менше», – додав Подоляк.

Читайте також: У росії затримали підозрюваного у замаху на Прилєпіна

Як повідомлялося, машина антиукраїнського пропагандиста Захара Прилєпіна вибухнула 6 травня у Борському районі Нижегородської області. Водій загинув, сам Прилєпін отримав важкі поранення, його мають оперувати. Слідчий комітет рф порушив у зв'язку із вибухом кримінальну справу за статтею про теракт.

Пізніше слідком повідомив, що Олександр Пермяков, затриманий у справі про замах на антиукраїнського пропагандиста Захара Прилєпіна, дав свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-