Рада визнала політичний режим у росії як «рашизм»

Рада визнала політичний режим у росії як «рашизм»

Заява
Укрінформ
Верховна Рада України засудила рашизм як базову ідеологію державної політики російської федерації.

Про ухвалення постанови "Про заяву Верховної Ради України" Про використання політичним режимом російської федерації ідеології рашизму, засудження засад і практик рашизму як тоталітарних і людиноненависницьких" (№9101) у Телеграмі повідомив народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

Відповідною заявою Верховна Рада засуджує рашизм як ідеологію і практики, що лежать в основі державної політики російської федерації.

Український парламент звертається до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практик рашизму.

ВР також засудила російський нацистський тоталітарний режим президента володимира путіна, який використовує ідеологію рашизму, як злочинний, а також закликала міжнародну спільноту приєднатися до визнання чинного політичного режиму росії – злочинним, російської федерації – державою-терористом, а дії, вчинені її органами та політичним і військовим керівництвом під час повномасштабної збройної агресії проти України, – геноцидом українського народу.

Читайте також: Як і чому агресивна «російська ідея»-рашизм дожили до XXI століття

Окрім того, український парламент закликає міжнародне співтовариство вжити дієвих заходів для притягнення військово-політичного керівництва рф до відповідальності за вчинення проти України й українського народу злочину агресії, воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочину геноциду.

Водночас Верховна Рада звертається до держав світу із закликом об’єднати зусилля для подолання загроз, що становлять для миру та безпеки діючий політичний режим російської федерації, ідеологія та практики рашизму.

Читайте також: Президент: Кожен прояв терору рф - додаткові аргументи, що все має завершитись у трибуналі

Як повідомлялося, після восьми років ведення гібридної війни проти України 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 2 травня українські захисники знищили понад 191 тис. загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-