В Україні перебуває делегація Венеційської комісії

В Україні перебуває делегація Венеційської комісії

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Києві зустрівся з делегацією Європейської комісії “За демократію через право” (Венеційська комісія) на чолі з її очільницею Клер Базі Малорі.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Радий зустрічі з делегацією Венеційської комісії на чолі з головою Європейської комісії за демократію через право Клер Базі Малорі. У ці дні важливо зустрічатися та розмовляти зі справжніми друзями України", – зазначив Стефанчук.

Він наголосив, що висновки Венеційської комісії допомагають покращити українське законодавство та наблизити його до стандартів Європейського Союзу.

Читайте також: Венеційська комісія готує висновок щодо закону про нацменшини - Лубінець

Під час зустрічі Голова ВР зосередив розмову на трьох важливих питаннях: забезпечення прав національних меншин, відбір кандидатів на посаду суддів Конституційного Суду України, а також вдосконалення антиолігархічного законодавства.

Стефанчук підкреслив, що співпраця з Венеційською комісією завжди була і залишається важливою складовою взаємодії з Радою Європи.

"Україна демонструє високу повагу і довіру до міжнародних інституцій. Україна пішла на безпрецедентні кроки щодо залученості міжнародних експертів до реформування українського законодавства і ми чітко усвідомлюємо, що всі реформи, які ми втілюємо, потрібні Україні", – наголосив він

Європейська комісія “За демократію через право” (Венеційська комісія) – це консультативний орган Ради Європи з питань конституційного права. До компетенції комісії належать: розгляд питань конституційної ситуації в окремих державах, розгляд питань конституційного права загального характеру із застосуванням порівняльного підходу, створення центрів документації конституційного права.

Фото6 Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-