У МЗС Польщі розкритикували позицію Німеччини щодо вступу України до НАТО

У МЗС Польщі розкритикували позицію Німеччини щодо вступу України до НАТО

Укрінформ
Позиція Німеччини, яка калькулювала і гальмувала євроінтеграцію України, призвела до повномасштабної агресії росії проти Києва.

Про це у коментарі PAP заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик, коментуючи заяву міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса про те, що зараз не дуже відповідний час говорити про членство України в НАТО і це рішення треба ухвалювати з “холодною головою”, передає Укрінформ.

“Питання: коли буде час на ці “холодні голови”: 10 чи 30 років після війни?”, - зазначив Вавжик, реагуючи на слова Пісторіуса.

За його словами, якби Німеччина не калькулювала та, як зараз, не намагалася затягнути вступ України до Північноатлантичного альянсу, і якби Україну запросили до Альянсу багато років тому в Мюнхені, то “сьогодні не було би війни в Україні”.

Читайте також: Україна має здобути перемогу, але не обов’язково військовим шляхом - Пісторіус

За його словами, нині спостерігається підхід, який країни Західної Європи демонструють віддавна: такі країни, як Німеччина чи Франція, завжди були проти членства України чи то в ЄС, чи то в НАТО.

Як зауважив Вавжик, позиція німецького міністра може відтермінувати вступ України до НАТО, оскільки при прийнятті нової країни до Альянсу потрібна одностайність серед держав-членів організації.

Він наголосив, що Польща підтримує членство України в ЄС.

“На нашу думку, чим швидше це станеться, тим краще, адже це буде запорукою безпеки не лише України та Польщі, а й усього регіону”, - заявив заступник глави польської дипломатії.

Вавжик запевнив, що Варшава весь час намагається переконувати західних партнерів, аби вони змінили думку і щоб Україна якомога швидше приєдналася до НАТО.

Читайте також: Україна не прийме сурогатних рішень Вільнюського саміту щодо свого вступу до НАТО – Кулеба

Як повідомлялося, міністр оборони ФРН Пісторіус в інтерв’ю ZDF виключив швидку стежку інтеграції України до НАТО. Він зауважив, що таке рішення має ухвалюватися солідарно, “з холодною головою і гарячим серцем, а не навпаки”.

У липні у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час нього Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки від союзників, а також зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-