Україна не прийме сурогатних рішень Вільнюського саміту щодо свого вступу до НАТО – Кулеба

Україна не прийме сурогатних рішень Вільнюського саміту щодо свого вступу до НАТО – Кулеба

Укрінформ
Для України буде неприйнятним, якщо союзники на саміті НАТО у Вільнюсі вкотре задекларують політику відкритих дверей і не зроблять жодного кроку до членства.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого включення в Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Якщо союзники вирішать, що в питанні членства в НАТО вони просто підтвердять в 130-й раз політику відкритих дверей, то для України це - неприйнятний результат Вільнюського саміту. Якщо вони спробують запропонувати нам у Вільнюсі якісь позитивні речі щодо поглиблення співробітництва з НАТО, але при цьому не зроблять жодного кроку до членства України в НАТО, то це для нас є неприйнятним», - сказав глава МЗС.

Кулеба пояснив, що позиція України полягає в тому, що у Вільнюсі НАТО має зробити крок до членства України і вирішити питання, що відбуватиметься з гарантіями безпеки для України між нинішнім і моментом, коли Україна стане членом Альянсу.

«Але ми в жодному разі не прийматимемо сурогатних рішень… Це те саме, що було з кандидатством: «Та давайте не кандидатство, давайте якийсь альтернативний, особливий..., напівзаходи». Не треба повторювати тепер ту саму гру на рівні НАТО. Треба надати те, що відповідає інтересам і НАТО, і України", - підкреслив міністр.

Читайте також: Українська влада має консолідовану позицію щодо непотрібності ПДЧ в НАТО – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-