Україна прагне здобути євроатлантичну перспективу на саміті НАТО у Вільнюсі — Голова ВР

Україна прагне здобути євроатлантичну перспективу на саміті НАТО у Вільнюсі — Голова ВР

Укрінформ
Україна прагне здобути євроатлантичну перспективу на саміті НАТО, який відбудеться у липні у Вільнюсі (Литва).

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив в інтерв’ю Укрінформу.

“Президент, я та Прем’єр-міністр підписали заявку на членство України в Альянсі. Зараз ми робимо все для того, щоб на саміті НАТО, який відбудеться в липні цього року у Вільнюсі, отримати позитивну відповідь щодо прийняття цієї заявки... Я вважаю, що Вільнюс для України є дуже важливим і магічним містом. На жаль, десять років тому саме у Вільнюсі ми втратили свою європейську перспективу, але зараз хочемо здобути там євроатлантичну перспективу”, — сказав спікер.

Читайте також: Столтенберг: Законне місце України – в НАТО

Він наголосив, що обговорює питання євроатлантичної інтеграції з представниками різних парламентів. Зокрема, вже відбулися розмови з польськими та латвійськими парламентаріями.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 20 квітня перебував з візитом в Україні. Він заявив про підтримку євроатлантичних прагнень Української держави та про багаторічну ініціативу, яка має допомогти країні перейти до стандартів Альянсу.

Читайте також: Усі країни НАТО погоджуються на членство України, але зараз метою є перемога - Столтенберг

Президент Володимир Зеленський наголосив, що нині немає жодного об’єктивного бар’єра, який перешкоджав би ухваленню політичних рішень про запрошення України в НАТО.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня 2022 року підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-