Столтенберг: Законне місце України – в НАТО

Столтенберг: Законне місце України – в НАТО

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Києві заявив про підтримку євроатлантичних прагнень України та про багаторічну ініціативу, яка має допомогти країні перейти до стандартів Альянсу.

Про це він сказав на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Говоритиму чітко: законне місце України – в євроатлантичній сімʼї, законне місце України – в НАТО. З часом наша підтримка допоможе вам це реалізувати. Сьогодні разом із Президентом ми обговорили багаторічну ініціативу з допомоги. Це допоможе вам перейти від радянських озброєння і доктрин до стандартів НАТО та забезпечить повну взаємосумісність наших армій», - сказав очільник Альянсу.

Він підкреслив, що цей крок є свідченням прихильності НАТО до України.

Столтенберг також зазначив, що з лютого 2022 року союзники НАТО надали понад 150 млрд євро підтримки, включно з 65 млрд євро військової допомоги.

«Зараз союзники надають більше літаків, танків та бронетехніки, і НАТО надає Україні нагальну підтримку, включно з постачанням медичного обладнання, мобільних супутникових систем та понтонних мостів. Усе це змінює поле битви щодня», - зауважив генсек.

За його словами, вони з Президентом України погодилися щодо необхідності справедливого і сталого миру. У цьому контексті генсек НАТО привітав запропонований Зеленським мирний план і наголосив на потребі посилювати Збройні сили України.

Читайте також: Зеленський — про візит Столтенберга: НАТО готове розпочинати нову главу у відносинах із Україною

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 20 квітня прибув в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-