Усі країни НАТО погоджуються на членство України, але зараз метою є перемога - Столтенберг

Усі країни НАТО погоджуються на членство України, але зараз метою є перемога - Столтенберг

Укрінформ
Усі члени НАТО погоджуються з тим, що майбутнє України в Альянсі, але зараз головна мета полягає в тому, щоб забезпечити перемогу України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Столтенберг очікує, що на липневому саміті у Вільнюсі члени НАТО знову візьмуть на себе зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, та підтвердять зобов’язання продовжувати надавати суттєву військову підтримку Україні. Генсек Альянсу зауважив, що також очікує на погодження участі Президента Зеленського.

Читайте також: На «Рамштайні» треба обговорити надання Україні далекобійної зброї - Зеленський

Він очікує, що український лідер порушить питання членства в Альянсі та гарантії безпеки і це буде одним із основних питань порядку денного зустрічі та підготовки до неї.

«Майбутнє України – в євроатлантичній родині. Майбутнє України в НАТО. Усі члени Альянсу погоджуються з цим. У той же час головна мета Альянсу, союзників по НАТО зараз полягає в тому, щоб забезпечити перемогу України, тобто гарантувати, що Україна й надалі буде суверенною, незалежною демократичною державою в Європі. Тому що це єдиний спосіб також мати змістовну дискусію щодо майбутнього членства України», - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО підкреслив, що в цьому контексті основний акцент полягає у військовій підтримці України.

«Отже, НАТО продемонструвало, що наші двері відкриті. Двері НАТО залишаються відкритими. І те, що ми робимо, підтримка, яку ми надаємо Україні, робить можливим майбутнє членство України», - пояснив він.

Читайте також: Зеленський — про візит Столтенберга: НАТО готове розпочинати нову главу у відносинах із Україною

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до столиці України. На світлинах у соціальних мережах видно, що генсек перебуває у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-