Україна має здобути перемогу, але не обов’язково військовим шляхом - Пісторіус

Україна має здобути перемогу, але не обов’язково військовим шляхом - Пісторіус

Укрінформ
Україна має здобути перемогу у війні, яку веде проти неї росія, але це не обов’язково має статися на полі бою.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у популярному ток-шоу «Майбріт Ілльнер» на телеканалі ZDF у четвер увечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна повинна виграти війну…Ця агресія на має зійти росії з рук, росія не повинна досягти успіху»., - підкреслив політик.

При цьому він уточнив, що це не обов’язково означає, що перемога буде здобута військовим шляхом.

«Ідеально було би, як би ми змогли добитися мирової угоди, або вихід росіян призвів до того, що в Україну повернулися би всі свої території. Це має бути метою, а як її буде досягнуто – інше питання», - сказав міністр.

Читайте також: Депутати Бундестагу: зброя допомагає повернути мир Україні

Говорячи про те, що можна вважати Перемогою – повернення до кордонів станом на 23 лютого 2022 року або 1991 року, - Пісторіус сказав, що це має визначати виключно суверенна держава Україна. Вона має вирішувати, коли починати мирні переговори, за яких умов і з якою метою. Німеччина та партнери при цьому підтримуватимуть її стільки, скільки буде потрібно.

За його словами, важливим є продовження підтримки України, щоби вона отримала те, що потребує, і швидко. До цього відноситься, насамперед, ППО. В цьому контексті Пісторіус поінформував, що Німеччина «передала подальшу систему, Patriot, зі 100 ракетами та Iris-T». ЗСУ потребують цього, щоби захистити повітря над своєю територією, населення та інфраструктуру, - підкреслив політик.

Читайте також: Єврокомісія цього тижня оголосить новий пакет санкцій проти росії – Politico

«Я три місяці є міністром і намагаюсь робити все, що можливо», - запевнив Пісторіус. Втім, є межі того, що можна зробити. Це пов’язане, в тому числі, з технологією виробництва, де не всі процеси можна прискорити, наприклад, 155-міліметрові боєприпаси мають «сушитися» щонайменше півроку.

На запитання, що відомо про міць російської армії, Пісторіус зауважив, що, очевидно, зі складів дістають військовий матеріал, який є у частково в жалюгідному стані, надзвичайно старий. «Але чого ми точно не знаємо та не можемо оцінити, так це наскільки високими є можливості виробництва нових систем», - додав політик.

Пісторіус також поінформував, що його американський колега Ллойд Остін дуже швидко після появи витоку документів спецслужб потелефонував йому, щоби обговорити цю ситуацію. Щодо власне документів, які з’явилися, то далеко не всі з них є новими або значущими, на думку міністра. Але сам факт витоку варто сприймати дуже серйозно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-