Зараз неможливо повернутися до повної відкритості у роботі ВР із міркувань безпеки - Cтефанчук

Зараз неможливо повернутися до повної відкритості у роботі ВР із міркувань безпеки - Cтефанчук

Укрінформ
Зараз неможливо повернутися до абсолютної відкритості у діяльності Верховної Ради з безпекових міркувань.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Він зауважив, що нині парламент захищений так само, як і до повномасштабного російського вторгнення, за винятком дещо обмеженої інформаційної кампанії щодо її діяльності. На переконання Стефанчука, у період воєнного стану це абсолютно виправдано, бо Верховна Рада – це єдиний законодавчий орган в Україні.

“Хочу наголосити, що зараз неможливо повернутися до абсолютної відкритості. У цьому питанні я посилаюсь на висновки, які щотижня отримую від спецслужб, – ВР залишається ціллю для агресора. Це один із центрів ухвалення рішень, тому існує велика небезпека ракетного удару”, - підкреслив спікер українського парламенту.

Водночас він запевнив, що щойно отримає від спецслужб інформацію про те, що Верховна Рада виключена з переліку цілей, по яких може здійснюватися потенційна атака, – її двері будуть відчинені для засобів масової інформації.

Читайте також: У Європарламенті налаштовані до кінця року почати переговори про вступ України в ЄС — Стефанчук

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення підхід до організації роботи парламенту з міркувань безпеки суттєво змінився. Зокрема, відсутня трансляція пленарного засідання в режимі онлайн, акредитовані журналісти та фотокореспонденти не мають доступу до будівлі парламенту, що ускладнює висвітлення діяльності законодавчого органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-