У Європарламенті налаштовані до кінця року почати переговори про вступ України в ЄС — Стефанчук

У Європарламенті налаштовані до кінця року почати переговори про вступ України в ЄС — Стефанчук

Укрінформ
У Європейському парламенті налаштовані до кінця нинішнього року розпочати перемовини про повноцінне членство України в Євросоюзі.

Про це сказав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу за результатами першого міжкомітетського засідання народних депутатів України та членів Європарламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Усі інституції Європейського парламенту підтверджують високий рівень і прогрес виконання Україною вимог, які стосуються нашого майбутнього повноцінного членства в Європейському Союзі. Усі підтвердили, що вони сповнені рішучості до кінця цього року розпочати перемовини про повноцінне членство України в Європейському Союзі”, - зазначив спікер.

Він висловив переконання, що підтримка і високий рівень співпраці між парламентами обов'язково дасть свій результат.

Стефанчук подякував президенту Європарламенту Роберті Мецолі та всім членам ЄП, які підтримують Україну.

Своєю чергою президент Європейського парламенту Роберта Мецола висловила готовність європейських законодавців допомагати Україні на шляху євроінтеграції.

«Немає жодних питань стосовно того, що майбутнє України – це членство в Європейському Союзі. Європейський парламент вражений прогресом, якого ваша країна досягає у виконанні семи рекомендацій Європейської комісії у зв’язку із поданням України заявки на членство в ЄС... Я маю надію, що переговори про членство з Україною можуть розпочатися вже цього року. Будьте певні, що ви завжди знайдете друзів та союзників у Європейському парламенті», - наголосила Мецола.

Вона зауважила, що ЄП бачить самовіддані зусилля України, зокрема Президента й уряду, які працюють «вдень і вночі» у дуже важких умовах, щоб привести законодавство України у відповідність із європейським (Acquis communautaire). На переконання президента ЄП, контакти між комітетами Європарламенту та ВР дадуть змогу просунутися в окремих напрямках, обмінятися досвідом.

За словами президента Європарламенту, набуття Україною статусу країни-кандидата на вступ у ЄС спричинило трансформацію всієї країни. Водночас набуття членства в ЄС не обмежується лише прийняттям законодавства, воно має набагато глибший вимір.

«Європейський парламент робитиме все можливе, щоб допомогти вам у процесі інтеграції України в ЄС... Всі наші інституційні спроможності будуть доступними для вас. Але ми знаємо, що процес не буде простим», - сказала президент Європарламенту.

Мецола зауважила, що секторальне співробітництво на рівні комітетів ЄП та ВР дозволить українським законодавцям ближче ознайомитися з усіма напрямками європейської політики.

«Ми... готові працювати з вами на кожному кроці цього шляху. Слава Україні!» - додала президент ЄП.

Читайте також: Шмигаль обговорив із прем’єром Хорватії євроінтеграцію і повоєнне відновлення

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня відбулося перше спільне міжкомітетське засідання народних депутатів України та членів Європейського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-