Головування росії у Радбезі ООН свідчить, що ця інституція втратила сенс - секретар РНБО

Головування росії у Радбезі ООН свідчить, що ця інституція втратила сенс - секретар РНБО

Укрінформ
Головування росії у Радбезі ООН несумісне ні з якою логікою, воно показало, що ця інституція вже втратила свій сенс.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки и оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Ця інституція (Рада Безпеки ООН - ред.), де зараз головує росія, з тими нормами і правилами, які були зафіксовані після Другої світової війни, вже втратила свій сенс. Вона уже не є тією впливовою інституцією, рішення якої є обов'язковими для всіх країн. Коли країна-агресор, країна-терорист, яка вбивала і вбиває дітей, є головуючою в Раді Безпеки ООН, то ці речі взагалі є несумісними з якоюсь логікою, не кажу уже про справедливість. Де ж тоді ця справедливість?", - зазначив Данілов.

Він наголосив, що хотів би, аби відео зі стратою українського військового було заставкою на засіданнях Радбезу ООН, де головує рф.

Читайте також: Кулеба після відео з обезголовлюванням: Це абсурд, що росія головує в Радбезі ООН

"Це відео ще раз показало, що фашисти - це є фашисти. Я б дуже хотів, аби це відео було заставкою на засіданнях Радбезу ООН, де головує рф. Коли люди у ХХІ столітті живій людині відрізають голову, а їхні представники головують в Раді Безпеки ООН, то це нонсенс, це у нашому світі відбуваються якісь геть незрозумілі речі", - сказав секретар РНБО.

Як повідомлялося, росія з 1 квітня на ротаційній основі почала головування в Радбезі ООН.

До складу Радбезу входять п'ять постійних членів ООН, включаючи росію, Велику Британію, Францію, США та Китай, які мають право вето, а також 10 країн-членів на ротаційній основі.

Читайте також: Треба перезавантажити Раду Безпеки ООН, аби виключити звідти рф - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Постійному представництві України при ООН заявили, що одночасне головування росії у Раді Безпеки ООН та жорстока страта російськими військовими українського полоненого істотно знижує авторитет ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-