Треба перезавантажити Раду Безпеки ООН, аби виключити звідти рф - Кулеба

Треба перезавантажити Раду Безпеки ООН, аби виключити звідти рф - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний в тому, що треба перезавантажити Раду Безпеки Організації Об'єднаних Націй, аби виключити звідти росію.

Про це він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомляє Укрінформ.

«Я завжди чесно говорю, як є. Це не швидкий процес, тому що потрібно повністю перезавантажити Раду Безпеки ООН для того, щоб виключити з неї росію. Але і це відбудеться. Головне, бути наполегливими та робити те, що ми робимо. А цей місяць (1 квітня рф розпочала місячне головування - ред) , який росія головує в Радбезі ООН ми максимально використаємо для того, щоб наблизити цю мету», - сказав Кулеба.

За його словами, питання щодо виключення росії є актуальним вже не перший рік, але саме Україна стала першої державою, яка у грудні минулого офіційно поставила на міжнародних порядок денний питання нелегітимності присутності росії в Раді Безпеки ООН. І коли це зробили, реакція навіть наших друзів була мовчазною, але нині крига скресла.

Читайте також: росія програла вибори до трьох органів ООН

Міністр закордонних справ також відреагував на відео зі стратою українського військовополоненого російськими військовими, зазначивши, що страшно подумати про ті всі смерті, які не потрапили на відео та не отримали публічного розголосу. Українські дипломати зробили чимало для того, аби відео побачили максимально багато людей.

«Воєнні злочини на території України припиняться лише тоді, коли останні російський солдат залишить нашу країну. Допоки хоч один з них буде на нашій землі, він буде намагатися ґвалтувати, вбивати, відрізати голову, тому що така їхня ідеологія». – сказав глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, у інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як росіяни відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що страта українського полоненого поповнює список звинувачень, з яким росії потрібно буде зіткнутися за свої злочини в Україні.

Читайте також: Ердоган каже про «нагальну потребу» реформувати Радбез ООН

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що жорстока страта полоненого українського воїна є ще одним злочином проти людяності.

Франція з жахом сприйняла відео обезголовлення ймовірного українського військовополоненого російськими збройними силами в Україні і вимагає покарання винних у всіх злочинах рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-