Лише разом з Україною Альянс буде гарантувати справжній захист Європі - Зеленський

Лише разом з Україною Альянс буде гарантувати справжній захист Європі - Зеленський

Відео
Укрінформ
Рішення парламенту Литви щодо офіційного запрошення України приєднатися до НАТО вже найближчими тижнями матиме продовження.

Про це у своєму вечірньому зверненні повідомив Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

«Дуже важливе рішення ухвалено цього тижня у Литві – щодо головних очікувань від саміту НАТО, який запланований у Вільнюсі. Литовський Сеймас визнав необхідність запросити Україну стати членом НАТО – запросити саме цього року, на саміті у Вільнюсі», - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що лише разом з нашою країною Альянс буде гарантувати справжній захист Європі від будь-якого посягання – на життя народів, на наявні кордони й міжнародний порядок, заснований на правилах.

Читайте також: Фінляндія офіційно стала членом НАТО

«Це рішення литовського Сеймасу матиме продовження найближчими тижнями й місяцями. Уже працюємо над цим», - пообіцяв Зеленський.

Як повідомлялося, парламент Литви ухвалив резолюцію до літнього саміту НАТО у Вільнюсі, яка включає офіційне запрошення Україні приєднатися до Альянсу. Відповідно до резолюції, представленої представниками різних політичних груп у парламентських комітетах із закордонних справ та національної безпеки й оборони, це буде стратегічним рішенням НАТО щодо прагнення миру в Україні та Європі.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-